Tinnitus Verlichting!

Muziek maken met Bryan Seton

Hierboven zie jij mij actief als Dj, iets wat mij vanaf mijn 9e jaar al veel plezier heeft gebracht. En nog steeds, maar het heeft mij wel de nodige stappen gekost om hier te komen. Heb aardig wat tijd (en geld) gespendeerd aan trucjes, middeltjes, die mij zouden verzekeren dat de ‘oorsuizen’ zou stoppen, maar helaas! En hoe meer ik ermee bezig was, hoe erger het werd.

Als je dit leest verwacht ik dat je ook leeft met Tinnitus (oorsuizen). Soms lees ik dat mensen zich van het leven hebben beroofd en kan dit op zeker begrijpen, maar niet bij mij (en hoop ook niet bij jou). Ik wil dit leven optimaal gebruiken en het er maximale uithalen. Hoe erg ik hetzelf kan ervaren, de tinnitus krijgt mij wel af en toe klein, maar niet kapot.

Mijn doelstelling met deze blog voor jou: verlichting geven.

Er zijn 2 methodes die mij helpen (en ben ervan overtuigd jou ook). 

Mijn ‘Tinnitus’

Kreeg ik in 2013, in een paar korte dagen werd het heel heftig, nog nooit had ik ervaren wat het was om depressief te leven, ik maakte mezelf letterlijk gek. Ik ging me hierin verdiepen hoe hier vanaf te komen, hoe meer ik dat deed hoe erger het werd.

Gelukkig!

Door mijn inmiddels 24 jaar passie in persoonlijke ontwikkeling wist ik mijzelf te coachen en de situatie om te gooien en te aanvaarden. Nadat ik om 3 uur ‘s-nachts voor de vierde keer een koude douche had genomen (zweten van mijn zorgen), ging ik een rollenspel doen. De coach en client..! Na 40 minuten wist ik alles om te gooien en tot op de dag van vandaag weet ik dat dit werkt, dus ook bij jou.

Ik ga je hier een korte uitleg ingeven, want dit is de grote basis in ‘hoe te leven met oorsuizen’. 

Methode #1:

  1. Accepteer dat je het hebt, moeilijk, maar dit is een heel belangrijke stap. Vraag jezelf niet af, ‘waarom nou ik?’ of ‘waarom gaat het niet weg’? Of iets soortgelijks. Onze hersenen werken nu eenmaal zo, dat als je deze een vraag stelt dat deze zo snel mogelijk een antwoord zoekt. Het klinkt hard, maar er is niets tegen te vinden wat ervoor zorgt dat je ervan afkomt. Dus laten we het accepteren en laten we verlichting zoeken.
  2. Laten we het niet erger maken dan dat het is. Je leven hoeft niet slechter te worden hierdoor. En het is ontzettend moeilijk, maar wat kan het je geven. Bij mij is het erger als ik gestrest ben. Terwijl ik nooit voel of ik stress heb, zijn het mijn stress indicatoren geworden. 
  3. Focus op andere dingen dan de suis, moeilijk en lastig. Zie het als training, hoe vaker je dit doet hoe makkelijker dit gaat werken (werkt ook heel goed bij andere dingen). 
  4. Gebruik je lichaam anders, je fysiologie is heel bepalend op je focus. Als je stil zit en dan opeens gaat hardlopen (als voorbeeld) dan reageert je gehele lichaam anders. 
  5. Gebruik de juiste teksten, hiermee bedoel ik ‘datgeen jij activeert voor je hersenen, zijn signalen om op te reageren’ actie = reactie. 

Niet doen!

Je gaat naar bed; je ligt stil en het enige wat je hoort is de suis. ‘Wanneer gaat deze fucking suis over”? Het wordt erger en erger, hoe moet ik hiermee leven? Hoe ziet mijn toekomst eruit op deze manier? Hoe kom ik hier vanaf? Etc, etc. 

Wel doen!

Je gaat naar bed; je accepteert de suis, je gaat eventueel mee in de flow van de sound, of je gaat een boek lezen of wat spelen op je iPad. Wat ik doe als het erg is dan ga ik naar het toilet, in ieder geval iets doen zodat je verdwaalt in het verhaal. 

Tijdens de Corona ‘Lockdown’ Periode, is waarschijnlijk net als jij het dagelijks ritueel of patroon verandert. Ik las heel veel meer nieuws als dat ik normaal gesproken zou doen. En dat heeft achteraf voor veel stress gezorgd. Nieuws is voornamelijk slechte berichtgeving en ik zag het compleet verkeerd gaan in de wereld. De suis werd steeds heftiger en had er heel de dag last van. Er moest drastisch iets veranderen. Ik stopte met het nieuws lezen en toen besefte ik dat mijn partner de Nano Body Care praktijk heeft. 

Methode #2: Nano Body Care

Simone (mijn partner) behandeld mensen die veel stress hebben. Ze kwam met het voorstel om eens 3x achter elkaar een Hyaluronzuur behandeling te doen. “Wat heeft dat nou voor zin” was mijn reactie. En na de eerste behandeling voelde ik geen verschil. Na de 2e behandeling ging ik twijfelen of het beter ging. Na de 3e behandeling was ik ervan overtuigd. Ik merkte dat ik er niet meer heel de dag mee bezig was. Om een beeld te schetsen, hoeveel last ik ervan had op een schaal van 0 (totaal niet) tot 10 (niet mee te leven). Zat ik op niveau 8! Ik zei regelmatig dat als ik mijn jarenlange training niet gehad zou hebben ik nu echt gek zou zijn geworden. En na die 3 behandelingen was het ‘nog’ maar 4. Dat verschil zorgt ervoor dat ik ook weer een fijner persoon ben voor mijzelf en omgeving. 

Afgelopen week was ik weer iets aan de hogere kant (een 6) en toen 1 behandeling gehad en zit nu weer op 3 of 4. 

Verklaring

Het concept van de Nano, is dat er een dosis ‘hyaluronzuur’ je hersenen in gaat (voel je niets van en is allemaal juist goed voor je lichaam). Hierdoor wordt zogezegd je bovenkamer ontspannen. Het wordt ook gebruikt bij mensen met Migraine en heeft als het ware eenzelfde werking. Belangrijkste is dat de Stress enorm afneemt en hierdoor helpt dit bij mij in gevallen als het ‘ernstig’ is. 

Zeker in mijn beginperiode van de suis, heb ik altijd gezegd ‘als er een oplossing is en moet mijn huis verkopen, zou ik het doen’. Misschien herken je dit!

Samenvattend: 

  1. Ga aan de slag methode 1, en zet door. Geloof me dit werkt echt. 
  2. Als het te erg wordt probeer de behandelingen van Nano Body Care. 

Als je vragen hebt, stuur mij een persoonlijk mail: info@bryanseton.com

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest